Го изгубила паричникот на пат кон теретаната, а потоа на вратата и се појавил непознат маж

Кејти не ја ни забележала својата грешка додека нејзиниот мобилен телефон не добил безбедносно предупредување. Кејти Егер Макриз од Вашингтон го изгубила паричникот додека брзала во теретана едно утро. Секој кому му се случило нешто слично знае дека е многу заморно да се менува сè повторно, од картички, пари и лична карта – освен тоа, сите ваши податоци сега се во туѓи раце.

Додека се подготвувала за својата попладневна фитнес група која ја води во 18 часот, во порака пишувало дека пред нејзината куќа се наоѓа непознат маж, а кога видела што има во неговите раце била уште посомнителнo. Небото надвор беше темно, и бидејќи знаеше дека ништо не треба да ѝ биде доставено, Кејти се посомнева. Таа подоцна напиша на Фејсбук: „Поголемиот дел од снимките што луѓето ги објавуваат се за кражби, провали, уништување имот и пакети, а нашето соседство во овој момент е преполно со вакви настани.

Но, на изненадување на Кејти, не беше сè црно. На почетокот беше тешко да се види што прави непознатиот маж во карирана кошула додека ѕирна во нејзиното поштенско сандаче и гледа во нејзината куќа, а потоа се приближи до влезната врата. Брзо се сврти и си замина, а Кејти се запраша што остави пред вратата. Го викнала сопругот да види за што се работи. Се испоставило дека непознатиот и го вратил изгубениот паричник.

Дури тогаш Кејти сфатила дека го изгубила паричникот додека брзала во теретана. Овој добар странец го нашол и го вратил на лична карта. Кејти го сподели настанот на Фејсбук:

„Овој човек беше толку добар што застана, ја провери адресата на личната карта и ми го врати паричникот. Секој што живее овде знае дека тоа е речиси невозможно – повеќето од вас губат сè ако го изгубите паричникот, вклучувајќи ги и сите пари на вашите сметки. Денес сум многу благодарна и среќна. Сакам да му се заблагодарам на човекот кој ми помогна. Ако само сите на светот беа такви“.