Го изневерувала сопругот постојано, па го изгубила – Но кога дознала дека Умира, се одлучила поинаков ПОТЕГ

Нејзината сестра го одбила нејзиното барање, а мислењата биле поделени. Една 25-годишна жена напишала на Редит дека нејзината болна сестра ја замолила да се грижи за нејзините деца кога ќе умре. Но, младата жена не сака да го прифати тоа барање. Мојата смртно болна сестра ме замоли да ги посвојам нејзините три деца. Луѓето мислат дека сум себична затоа што одбивам, но тоа е мојот живот – напишала дотичната девојка на социјалните мрежи.

Таа објасни како таа и нејзиниот сопруг се договориле да немаат деца кога се венчале, додека нејзината сестра има две деца на возраст од шест и осум години. Нејзиниот поранешен сопруг не сака ништо со децата бидејќи со години го изневерувала со многу мажи, а децата не се негови. Таа не знае кој е тато – напишала оваа жена, опишувајќи ја својата сестра како „странец“. Разликата меѓу нас е шест години. Имам ужасни спомени од времето кога бевме деца, таа ми беше ужасна – ја продолжи својата исповед на платформата и додаде дека таа и нејзината сестра не разговарале откако се оддалечила на 18 години, освен кај нивните родители.

Пред сè, нејзината сестра ја замолила да ги воспитува децата да бидат религиозни, иако и самата е атеист. Тоа е мој живот. Детето не е обврска од 18 години, тоа е доживотна обврска и решив да не ја прифатам moлбата. Го изневерила сопругот со различни мажи и го изгубила. Не се чувствувам како да ѝ должам ништо – рекла жената. Нејзината сестра не била среќна поради тоа, разговарале по телефон и и рекле дека е ужасна.

Нејзините пријатели, кои никогаш не ги запознав, ми се обраќаа и ми се јавуваа постојано и ми оставаа непријатни гласовни пораки, велејќи ми дека морам да го прифатам барањето – додала таа. Жената на крајот понудила да плати за ДНК тест и приватен истражител за да ги пронајде биолошките татковци на децата, а нејзината приказна шокираше многу корисници на Редит.

„Не секој е подготвен, сака и способен да биде родител, во тој случај најмногу ќе страдаат децата“, „Гледајте од перспектива на сестра ти. Сосема е природно дека ќе сака некој да се грижи за нејзините деца. Тоа значи дека сестра ти верува во тебе и те почитува“, се само дел од коментарите.