Го исмејуваа дека нема родители. Она што им го кажа му донесе солзи

Го исмејувале момчето кое нема родители, но тој за возврат не им давал грди зборови. Напротив, им одржа вредна животна лекција. Коментарите на Интернет понекогаш се толку бесчувствителни што веќе сме навикнати, но еден од нив беше навистина шокантен.

Момчето кое на социјалната мрежа Ask искрено призна дека нема родители, секако, како и останатите што го читале, останало шокирано од коментарот на една личност – „дека е смешно сето тоа“. Имено, како и кај Фејсбук и сличните социјални мрежи, Аск во описот на профило „семејство“ – момчето кажало дека нема родители.

По исмевањето следеше одговор, кој ги изненади сите. „Морам сам да готвам, да следам… Немам време да играм“, напиша меѓу другото момчето. „Ги имам сите петки, кога ќе се вратам од училиште трчам на работа затоа што треба да купам лекови за баба ми, да го нахранам брат ми… Сега сум му мајка“ … целата куќа е оставена на мене. Морам да се грижам за сите.

Тоа и баш не е многу смешно напишало меѓу другото ова момче