Го исмејувале момчето дека има долга коса, а потоа им ја откриле причината

Ова момче цели 18 месеци одбивало да ја скрати косата, што доведе до потсмев од неговите врсници. Меѓутоа, кога ја откри причината поради која ја пуштил косата, ги стопи срцата на целиот интернет. Дури ни мајка му не знаела за што се работи.

Поради неговата долга, руса коса, многумина ја свртеа главата, а некои мислеа дека е девојче. И не само тоа, туку му пристапила агенција за модели во потрага по нови женски лица.

На училиште трпеше исмејување, но сепак ја остави косата да му расти. По 18 месеци, тој откри дека се заколнал на молчење за една добротворна организација: „The Little Princess Trust“.

Оваа организација прави перики за деца кои се борат со ракот. Како да направите перики зависи од донации за коса. Литл Кит ја пушташе својата коса година и пол за да може да ја донира својата коса на децата болни од рак.

На видеото се гледа како малиот Кит се смее додека фризерката му ја сече косата. Откако видеото беше објавено на Интернет, брзо стана популарно. Колку неверојатно момче!