Го нарекоа „најглупавото дете на светот“. Но, никој не очекуваше што ќе каже тој

Мало момче влегло во фризерски салон и фризерката му шепнала на муштеријата: „Ова е најглупавото дете на светот. Види, јас ќе го докажам тоа“. Фризерот во едната рака држел банкнота од 5 евра, а во другата монета од 2 евра, го викнал момчето и го прашал: „Што сакаш да земеш? Која од овие монети?

Како и секогаш, момчето зело монета од 2 евра и го напуштило фризерскиот салон. „Што ти реков?“ вели фризерката, „Ова дете никогаш нема да научи! Подоцна, еден муштерија излегол од фризерскиот салон и видел момче како купува сладолед.

Тој му пришол на момчето и го прашал „Еј, да те прашам нешто? Зошто зеде две монети наместо 5?“ Момчето го лижело сладоледот и одговорило: „Бидејќи на денот кога ќе ја земам монетата од 5 евра, оваа игра ќе престане!“

Човекот само се насмеа и продолжи по својот пат…