ГО НАШЛА СВОЕТО КУЧЕНЦЕ КАКО ТЕШИ ТАЖЕН СТРАНЕЦ НА АЕРОДРОМОТ

Медисон Палм секогаш патува со својата кучка за терапија Кора, но дури и таа беше изненадена од она што Кора го направи на аеродромот. Медисон и Кора полетаа од нивниот дом во Ајдахо, Алјаска за да ја посетат мајката на Медисон, а на трансфер на аеродромот во Сиетл, Кора му пријде на човек кој седеше сам во близина.

„Пред да можам да ја повикам, таа веќе беше пред неговите нозе. Го прашав дали му пречи, а тој имаше мрачно лице и насолзени очи и рече: Не, не. „Моето куче почина синоќа“. Кора остана малку со тој човек, а тој ја гребеше позади уши, ја галеше и ѝ шепна колку е симпатична.

„Навистина мислам дека тој има подарок. Таа знае кој е повреден и знае на кого му треба. Кога ми кажа дека неговото куче починало, ја погледнав Кора и си помислив: Ти си толку неверојатна. Како имав толку среќа?“ рече Медисон.

Кора живее со Медисон од минатото лето, а Медисон ја зеде откако нејзината колешка на Фејсбук видела дека таа му оддава почит на корги кој му убива кокошки на сопственикот. Кога Кора дошла да ја види, била неухранета и сопствениците цело време ја држеле надвор. Медисон ја зела, а поради неа дури и го сменила станот бидејќи веќе имала едно куче, а сопственикот не дозволил две миленичиња.
„Воодушевен сум секој ден. Кој би знаел дека кучето кое не е сакано 7 и пол години може да има толку многу љубов да даде? – заклучи Медисон.