Го оставила бебето со слепа кобила – Нејзината реакција никого не остави рамнодушен!

Мајката на ова бебе по име Руби е вистински љубител на коњи. Така еден ден го однела своето дете старо само неколку недели во шталата за да го запознае со кобилата по име Црвена.

Таа го остави Руби пред јамата, за двајцата да се запознаат. Инаку, кобилата е слепа и моментално се контролира најмногу со мирис.

Таа доверба не беше изневерена! Кога Руби почнала да се витка, Ред посегнала напред додека не го допрела носачот за бебиња и потоа ја нишала.

Во видеото што ќе го видите, Руби вреска од радост и одушевување додека Ред ја ниша. Изгледа и Ред се забавува! Можеби во иднина би можела да биде бебиситерка, толку добро и оди.

Судејќи по ентузијазмот на малата Руби, таа стана вистински љубител на коњи, исто како и нејзината мајка.