Го оставила папагалот сам дома и ја вклучила камерата – Кога виде што прави, не можеше да поверува (ВИДЕО)

Сопственичката на папагал сакала да знае како нејзината птица се однесува кога е сама. Го оставила мобилниот со вклучена камера во собата за папагалите и ја напуштила просторијата. Кога се вратила, открила дека нејзиниот миленик одлично се забавува без неа.

Нејзиниот папагал Кики е фатен на видеото додека урнебесно ја мавта главата како да си игра, а во исто време произведува звук кој потсетува на пеење. Папагалите во секоја куќа во која се одгледуваат стануваат вистинска забава бидејќи по природа се многу весели и интересни птици. Ова се речиси единствените миленичиња кои можат да научат да зборуваат, т.е. да го имитира човечкиот глас.

Некои учат зборови сами или почнуваат да ги имитираат звуците околу нив, но кај повеќето е потребно многу работа за да се научи поголем речник. Може да биде многу забавно, но и прилично незгодно ако папагалот научи малку пцовки или почне да го имитира звукот од околината, што може да го збуни семејството.

Тоа се обично рингтонови на телефонот или ѕвона на предните врати. Иако се верува дека говорот кај папагалите не е поврзан со интелигенцијата, факт е дека многумина учат да свиркаат цели песни, да кажуваат цели реченици, па дури и да одговараат на прашање.