Го оставиле своето новороденче на улица – Напишале дека ќе се сретнат со него после 20 години – Оваа приказна ќе ве расплачи

Во 1979 година, Кина воведе закон според кој семејствата можат да имаат само едно дете За жал, тоа значеше дека многу деца беа напуштени. Кога мајката на Кејти Полер забременила со друго дете, знаела дека не можат да ја задржат. Ја оставиле на мостот со забелешка дека за 10 или 20 години ќе дојдат да ја најдат.

По потекло од Кина, Кејти пораснала во Мичиген во семејство посвоители. Сепак, нејзините биолошки родители, Киан Фенгјанг и Ксу Лида, сè уште живеат во Кина со нејзината биолошка постара сестра. Во времето кога се роди Кејти, Кина сè уште ја имаше својата сега укината политика на едно дете.

Нејзините родители ја чувале бременоста во тајност, а породувањето се случило во чамец. Потоа ја однеле на пазар и оставиле порака дека повторно ќе се сретнат. Тие напишаа дека биле принудени да се откажат поради сиромаштијата, но дека се надеваат дека повторно ќе се сретнат на истото место за десет или дваесет години.

Десет години подоцна
За среќа, Кејти беше посвоена од семејството Полер. Сепак, семејството кое ја посвоило не сакало да ја вмеша Кети во целата приказна. Само рекоа дека им е важно нејзините биолошки родители да знаат дека таа е во добро семејство. Киан и Ксу, кои чекаа на истото место подолго време. Тие рекоа дека стоеле таму на мостот со знак со кинеското име на Катја и слични зборови на оние во нивната белешка. Чекањето, рекоа, било страшно. Објаснија дека трчале кај секоја девојка што ќе ја видат на тој мост.

За среќа, страницата на локалниот весник дознала за приказната и ја објавила. Благодарение на нив успеале да ги пронајдат Киана и Ксу и да ги поврзат со родителите на Кети. Двата пара останале во контакт, но дури кога Кети наполнила 20 години, родителите конечно и кажале за белешката и приказната за нејзиното раѓање.

Оттаму, со благослов на нејзините родители, Кејти одлучила да замине во Кина за конечно да ги запознае своите родители. Кејти отпатувала во Кина со филмска екипа и група преведувачи. Таму, во нејзиниот роден град на урнатиот мост во пресрет на фестивалот Сикси во 2017 година, таа конечно ги запознала нејзините родени родители. Нејзините родители плачеле од радост што конечно ја запознале ќерката, но и поради тагата на годините и изгубениот заеднички живот.