Го оставиле слончето само, наеднаш се појавил германски овчар кој направил НЕШТО НЕВЕРОЈАТНО!

Иднината на малиот слон Ели воопшто не изгледала светла, но се се променило кога го запознал германскиот овчар Дум.

Слонот Ели најде нов дом во „сиропиталиштето“ Тула Тула во Јужна Африка, откако беше напуштено од нејзиното стадо.

Покрај тоа што беше напуштена, Ели страдаше од сериозни здравствени проблеми, вклучително и нетолеранција на млеко. Сите се плашеа дека нема да преживее.

Сепак, спасот дојде во форма на германскиот овчар Дума, со кој слонот се спријатели.

Она што беше многу интересно е што слонот оживеа истиот момент кога ја донесовме Дума… Му се врати интересот за животот“, велат од „Домот за сираци“.

Нивната убава врска погледнете ја во видеото: