Го отворил паричникот и погледнал на кого му припаѓа, подоцна добил писмо кое го растажило

Младиот човек решил да го отвори паричникот и му го вратил на сопственикот. По две недели добил тажно писмо со подарок. Џастин Тарел е студент кој напорно работи во фабрика во Гринсборо, САД. Тој е добар работник, и очигледно е добар човек затоа што направил нешто што многумина не би го направиле. Кога се враќал од пазарење, во близина на автомобилот здогледал туѓ паричник. Младиот човек чекал да види дали сопственикот на изгубениот паричник ќе се врати на истото место, но времето поминало и никој не се вратил.

Џастин решил да го отвори паричникот и да види кому му припаѓа. Сопственикот живеел на само 10 минути од супермаркетот пред кој бил пронајден паричникот, па отишол да го врати не очекувајќи никаква награда. Тој само сакаше да помогне. По неколку недели добил писмо во кое напишал нешто што го растажило. Писмото го напишала сопругата на маж кој потоа го изгубил паричникот.

Таа напиша дека нејзиниот сопруг ја замолил да му испрати на Џастин 50 долари како мал знак на благодарност. Додала дека и е жал што и требало толку време да го испрати ова писмо, но минувала низ еден од најтешките периоди во животот. Имено, таа откри дека нејзиниот сопруг починал пред неколку недели.

Џастин бил тажен од веста, но му било мило што жената му се јавила и му кажала колку ги цени луѓето како него.