Го отпуштиле невиниот лекар и го замениле со друг – им ја подготвил најдобрата одмазда

Родриго Фереира Гомеш е млад и добар лекар, но му се случи нешто што ниту еден чесен работник не сака да го доживее. Болницата во која работел едноставно го заменила со друго лице. „Кога стигнав на работа, во мојата ординација имаше друг лекар. Никој досега не ме известил за тоа, ниту ми кажал зошто останав без работа“, изјави 31-годишниот Бразилец.

Сепак, докторската кариера на Родриго не заврши на толку грд начин. Тој не сакаше само да се откаже од пациентите кои ги лекуваше повеќе од 6 години. Тој вети дека ќе се врати. Така, тој зеде маса, стол, ја постави својата канцеларија на отворено во близина на болницата и почна да им помага на луѓето.

Наскоро се формира цела низа луѓе кои чекаа младиот лекар да ги прегледа и да сподели неколку совети.

Откако добил отказ, младиот доктор земал маса и стол и направил нешто неочекувано
„Моите пациенти не знаеја што се случило, па им објаснив дека сум отпуштен. Им ветив дека ќе продолжам да се грижам за нив. Ги замолив да ме чекаат, па тој отиде дома и донесе маса и стол“, им објаснил на медиумите Родриго, кој ја сподели приказната за неговиот убав гест.