Го понижила својот вереник поради цената на прстенот! Таа не очекуваше ваква реакција

Првиот збор што ми падна на памет беше ПРЕМАЛКУ. Откако јавно го посрамоти својот вереник, таа не очекуваше ваква реакција од луѓето од кои побарала совет. Една жена открила колку нејзиниот сакан платил за прстенот, па решила своето „страшно искуство“ да го сподели на Интернет.
„Ме запроси и ми го покажа прстенот што го избрал – дијамант во бело злато.

Бев пресреќна и кажав ДА, но се разочарав и кога го видов прстенот. Првиот збор што ми падна на памет беше ПРЕМАЛКУ. Самиот тип на прстен не е лош и би бил добар избор, но изгледа тенко, а дијамантот е премал. Мојот вереник заработува навистина добра плата и обично е навистина дарежлив, но неодамна видов колку платил за прстен – 1674 долари. Тоа е многу помалку од она што го очекував.

Прстенот е совршен во неговите очи, добро ми стои, но веројатно би бил разочаран кога би знаел дека не сум баш задоволна. Очигледно некој на работа му рекол „Ако прстенот и е најважен во целата оваа приказна, тогаш таа не е жената за тебе“. Би сакала заедно да го одбереме прстенот и на тој начин да најдеме нешто што и мене ми се допаѓа. Сепак, тоа е нешто што ќе го носам долго време и би требало да ми се допаѓа, но не. Дали некој од вас се нашол во слична ситуација? Што направи ти?”

Луѓето не можеа да поверуваат дека жената е разочарана од прстенот од 1.674 долари. Ова се дел од одговорите: „Прстенот ми е од интернет и не чинеше 25 долари. Не ми е грижа. Нашата љубов е поважна од цената на прстенот“. „Ако има многу добра плата, можеби малиот прстен бил тест за да ги провери вашите вистински намери и да се увери дека не сте со него само за парите. Се чини дека не го положивте испитот“.

„Бидете среќни што воопшто го добивте прстенот. Вие заслужувате да бидете сами затоа што сте само материјалист“. „Човеку, некои жени се проклето алчни. Мојот прстен чинеше 125 долари. Вереникот ги гледаше поскапите, но јас реков – НЕМА ШАНСА! Подобро заштедете ги парите за поважни работи што ќе ни требаат“