Го посвоила како дете и се грижела за него: Останала без работа, а момчето (12) и дало трогателно ветување

Жената посвоила мало момче кое рано ги изгубило родителите. Откако останала без работа, момчето и дало трогателно ветување. Речиси сите бразилски медиуми брмчат за 12-годишниот Ериксон Бастос. Малото момче многу рано ги изгубило родителите, а бидејќи немал блиски роднини, постарата двојка го посвоила и му ја дала сета потребна љубов и топлина дома. Помина една година, момчето порасна, а веќе на 12 години дозна што се животните неволји, колку може да биде тежок животот и дека мора да работи за да се издржува себеси и семејството.

Ериксон вложува големи напори да им помогне на родителите или посвоителите кои останале без работа поради пандемијата на Ковид. Имајќи предвид дека никој не сака да ги вработи затоа што се веќе стари и немаат пристап до интернет, тие беа принудени да останат без пари и на работ на егзистенција, додека Ериксон не ги презеде работите во свои раце.

Тој им ветил дека ќе им помогне и тргнал да работи според возраста. Така, на пример, им помага на соседите да носат торби и да ги извршуваат домашните работи во замена за пари за да купат храна за себе и за посвоителите кои веќе не се способни да вршат тешка физичка работа.

Иако многумина веруваат дека ова е на работ на детска експлоатација, Ериксон не се согласува и тврди дека експлоатација е кога некој принудува некого да работи, а тоа што го прави не е принудено, туку само затоа што тоа го сака. Се додека имам сила ништо нема да ни недостига. Ми дадоа љубов и дом и сега на ред сум да им помогнам во неволја – додала малата.

Во меѓувреме, по написите во медиумите, неговиот татко доби адекватна работа, но без разлика на тоа, Ериксон сака да продолжи да заработува и да придонесува што повеќе.