Го продал стариот сеф мислеќи дека нема ништо во него – Човекот кој го купил успеал да го отвори и да го пронајде ова

Продавачот веднаш побарал враќање на парите Американецот, продавачот од Ибеј, Џејмс Лабрек од Калифорнија, немал комбинација за сеф кој може да го отклучи сефот што го поседувал, па решил да го продаде на некој кој веќе ќе знае да го отвори. Таа одлука го чинеше вистинско мало богатство! Сефот се продавал за околу 90 долари, а во заклучениот стар сеф имало дури 25.070 долари!

Кога еден ентузијастички клиент открил во прегледот дека нашол поголема сума пари, Џејмс го замолил клиентот да му врати дел од неочекуваните пари, но купувачот на сефот одбил да го стори тоа. Во размената на е-пошта, задоволниот купувач ја цитираше политиката на продавачот, која гласеше: „Тоа што го гледате е она што го добивате, нема рефундирање“.

Лабрк потоа изјави за VMC-TV: „Згрешив, се се сведува на тоа и ме чинеше скапо. Знаете. Затоа го ставив на eBay на продажба“, пренесува британскиот „The Sun“. Муштерија од градот Бартлет во Тенеси однел прашлив стар сеф кај заварувач кој успеал да го отвори. На нивно изненадување, во сефот имало 25.070 долари во готовина.

Лабрек рече: “Му кажав на мојот пријател дека пред некој ден ја освоив наградата за најглупав човек – идиот на светот! Дадов сеф со 26.000 долари во него. Тоа е дел од промената, знаете. Тоа ми го менува животот Пари! Мислам дека да „Јас бев во таква ситуација и да најдов толку пари и да ги купев од некого, ќе речев: „Еве човече, ги најдов овие пари. Ќе ти дадам половина од нив“. “, додаде Џејмс на крајот.

На интернет имаше полемики за тоа дали Џејмс требало да одбие дел од парите од сефот, некои рекоа дека треба, некои не.