Го реновирале таванот на својата куќа, а потоа пронашле скриена женска чанта

Меган Капсидис и нејзиниот сопруг Боби живеат во иста куќа на Флорида околу 8 години. А Боби решил да ја реновира кујната и во текот на работата открил неверојатна мистерија. Боби го поправал таванот кога од него испаднала женска чанта со „Крокодилска кожа“. Произведено во Куба“. „Кога сруши дел од таванот, таа торба падна и го удри во лицето“, изјави Меган за Pix11.

Но, тоа не беше се. Пронајдоа и свадбен албум од пред 50 или повеќе години. Тоа беше свадба помеѓу Џозеф и Маргерит Гаргило од Бруклин, Њујорк. Тие волшебни стари фотографии беа увид во убавото минато. За многумина од нас кои не пораснале во тоа време, секогаш е интересно да се види како изгледал животот на нашите постари братучеди.

Парот ги објави сликите на Фејсбук, надевајќи се дека ќе најде семејство со нив. Го пронашле бројот на семејството, кој за жал бил недостапен. Откако ја споделија својата приказна (и со помош на Inside Edition), парот успеа да ја најде Маргерит сместена во старечки дом на Флорида. За жал, Џозеф починал од Паркинсонова болест.

Меган и Боби се надеваат дека ќе го вратат албумот на Маргерит или на некој од членовите на семејството. „Среќна сум што ќе му вратам на еден од нив – тоа не е нешто за фрлање“, изјави Меган.

Споделете ја оваа приказна со вашето семејство и пријатели на Фејсбук