Го спасила кучето и немала поим дека животот целосно ќе и се промени!

Ова девојче спасило кученце кое живеело на место кое воопшто не било за него. Беше куче чувар на имот, но тоа воопшто не одговараше на неговата личност. Решила да го земе и да му го промени животот. Неговите поранешни сопственици многу брзо го ослободиле и тогаш започнала вистинската авантура. Нејзината нова сопственичка Сара направи нешто неверојатно. Храбро го започнала патувањето на својот живот – решила да вози низ Африка и да го открие тој прекрасен континент.

Таа одлука и го промени животот. Нејзиниот нов миленик стана нејзин придружник, но не се одвиваше се како што треба. За него беше многу тешко да се прилагоди на животот во автомобил. Првиот месец често повраќаше, но по некое време се навикна и целосно се адаптираше. Токму кога работите почнале да се одвиваат според планот, Сара се разболела од маларија.

Во еден момент мислела дека ќе умре и решила да си оди дома. Но, нејзиното куче не ја добило потребната документација и сè уште не му било дозволено да ја напушти Африка.

Решила да остане за него и да се бори за својот живот. Откако целосно закрепна, нејзиниот живот се сврте. Таа почна да живее авантура која ретко кој може да ја почувствува. Нејзиното куче ја научило да живее во моментот и никогаш да не се откажува.

Нивните денови се инспирација за многу луѓе од целиот свет. А како изгледа тоа можете да видите во следното видео.