Давеникот се молел на Бога да го спаси, немал поим кога ќе му испрати

Давеникот се молел на Бога да го спаси од вилиците на смртта, а тој му испратил брод полн со свештеници кои му го спасиле животот. Човекот бил спасен од вилиците на смртта од луѓе за кои едвај очекувал да бидат таму во тој момент. Џими Мекдоналд од Олбани веслал со кајак кога водите се разбранувале. Тој вели дека се оградил од сопругата и децата затоа што се сликал со својот нов паметен телефон „и навистина не обрнал внимание“.

Се обиде да се врати назад, но водите станаа немирни. Иако силно веслал, се превртел и останал без лопатката. Се нашол во длабока вода, облечен во неприлагоден појас за спасување над главата. Со едната рака се држеше за кајакот, а со другата за новиот паметен телефон. Во далечината поминале и други кајакари и кануисти, но вели дека гордоста на поранешниот боксерски аматер не му дозволила да вика за помош. Помина неколку минути обидувајќи се да го исправи кајакот, а потоа почна да се моли.

„Реков: „Во ред, мислам дека би можел да умрам денес. Мислам дека тоа би можело да биде тоа. Се молев за помош на мојот Господ и Спасител Исус Христос“. Помош одозгора Сосема случајно покрај него минувал брод со туристи. Грег Барет, капитен на Тики Турс, рече: „Многу работи се совпаднаа тој ден“. Во еден нормален ден тој вообичаено би управувал со бродот, но тој ден Барет го видел лопатката на Џими и рекол дека еден од неговите патници слушнал повик за помош. „Штом го свртев чамецот кон него, сфатив дека елекот за спасување му е над главата, а тој долу и се бори за живот.

Тие стигнале до него, а патниците го извлекле на бродот. Џими е советник кој им помага на зависниците од дрога, а порано и самиот тој бил зависник од дрога Барот „Тики“ беше полн со полин свештеници и семинари . Џими се молел за помош одозгора, а Бог испратил цел куп свештеници да го спасат. Овие луѓе не се сомневаат дека Бог ги испратил таму во вистинско време.

„Ние сме мисионери“, рече Крис Малано, втор студент. „Нашата мисија тој ден беше да бидеме присутни и да помогнеме некому во неволја.

Џими сега вели дека ќе го искористи својот живот за да продолжи да им помага на другите кои се борат со нивните зависности. „Го гледав тоа како знак од Бога дека сум тука поради посебна
причина“, рече Мекдоналд.