Дали го чувате мобилниот телефон под перницата? Еве зошто никогаш повеќе нема да го повторите тоа! (ФОТО)

Многумина од нас не ги испуштаат мобилните телефони дури и кога одиме на спиење, објави порталот „Virealno.com“.

Новото истражување покажува дека дури 44% од луѓето ги чуваат мобилните телефони под перницата или ќебето додека спијат.

Ова може да има страшни последици.

Полицијата во Њујорк покажува што може да се случи ако го оставите мобилниот телефон под перницата.

Ваквите случаи не се ретки, а може да предизвикаат опасни изгореници и други повреди на телото.

Дури и многу производители на мобилни телефони советуваат во своите упатства да ги чуваат уредите на тврди површини и да не ги покриваат поради топлината што ја создаваат.