Дали денешните девојки би ги чекале момчињата да се вратат од војска? Следеше дискусија, а одговорите беа хит – ни тогаш не не чекаја

Се крена полемика дали денешните девојчиња ќе чекаат 12 месеци да дојдат момчиња од војска, како порано.

-Дали денешните девојчиња би ги чекале момчињата 12 месеци да дојдат од војска – е прашањето во една група на социјалната мрежа Фејсбук.

– Зависи од. Поголем процент не – стои во првиот коментар под објавата:

– Не чекам веќе ништо. Тие би сакале да почекаат ако нешто не е во ред со нас, како постпородилна депресија или општа фригидност кај некои жени, незадоволството во животот води до намалена желба за допир – коментира една девојка.

Меѓутоа, еден поранешен војник во коментар напиша дека „ни тогаш не не чекаја“.

– Вистинското прашање би било дали овие момци би им биле верни на девојките додека се во војска.

– Денес нема љубов, пријателство или нешто друго. Значи нема ништо од ова, ќе почека додека првиот лик не и напише порака – стои во еден од коментарите:

– Почитувајте ги исклучоците, но некои не ни чекаат додека не оди на квантен пазар. Тие дури и не чекаат од работа за да се вратат толку многу за тоа:

– Денешните момци не можеа да издржат 12 месеци во војска – коментира еден корисник.