Дали денешните девојки би ги чекале своите момчиња да си дојдат од војска. Поради овие прашања гори интернетот, а одговорите се хит! Ни порано нас не не чекаја…

Дали пофторно да се воведи задолжителен воен рок, овој пат во траење од 90 дена. Сепак, конечната одлука за тоа ќе ја донеси новата влада и новото свикување на Народното собрание по поширока јавна расправа, па првите регрути во касарната тоа би можеле да го направат најрано во 2023 година.

По тој повод на социјалните мрежи почна полемика дали денешните девојчиња ќе чекаат 12 месеци да дојдат момчињата од војска, како што беше порано. Дали денешните девојки би ги чекале момчињата 12 месеци да дојдат од војска – е прашањето во една група на социјалната мрежа Фејсбук.

Исто така, се очекуваше дека ова прашање ќе предизвика лавина од коментари на корисниците. Зависи. Поголем процент не – стои во првите коментари под објавата: Не чекам веќе ништо. Тие би сакале да почекаат ако нешто не е во ред со нас, како постпородилна депресија или општа фригидност кај некои жени, незадоволството во животот води до намалена желба за допир – коментира една девојка.

Меѓутоа, еден поранешен војник во коментар напиша дека „ни тогаш не чекаа“. Вистинското прашање би било дали овие момци би им биле верни на девојките додека се во војска. Денес нема љубов, пријателство или нешто друго. Значи нема ништо од ова, ќе почека додека првиот лик не напише порака – стои во еден од коментарите:

Почитувајте ги исклучоците, но некои не ни чекаат додека не оди на квантен пазар. Тие дури и не чекаат од работа за да се вратат толку многу за тоа:

Денешните момци не можат да издржат 12 месеци во војска – искоментира еден корисник.