Дали знаете дека вашите прозорци можат да се подесат на летен и зимски режим?

Се почесто луѓето избираат ПВЦ столарија затоа што полесно се прилагодуваат, но и најдобро ја одржуваат температурата во домот. Сепак, многумина не ги знаат двете важни работи кои можат да ви значат.

Имено, на прозорците можете да поставите зимски и летен режим.Едноставно отворете го прозорецот и пронајдете ја завртката на страната каде што се наоѓа рачката, а потоа прилагодете ја со клуч Инбус.

Свртете ја завртката од страната на шарката навнатре, прилагодувајќи ја силата на потисок на рамката на прозорецот. Кога прозорците се само инсталирани, тие обично се оставаат во „стандарден“ или „среден“ режим.

Ако не сте сигурни во кој „режим“ се вашите прозорци и врати, едноставно притиснете парче хартија со прозорското крило.

Ако можете без проблем да ја отстраните, прозорците се поставени на летен „режим“, а ако се скине при отстранување, тогаш се во зимски „режим“.