Дали можете да ја пронајдите лисицата со плави очи на оваа слика? Светски рекорд е 25 секунди – Дали вие можете побрзо?

Пробајте го и вие! Интересниот мозок ги предизвика играчите да се обидат да ја пронајдат синооката лисица, единственото слатко суштество на сликата што нема кафени очи.

Сепак, како што пишува „The Sun“, иако звучи лесно, многумина се налутиле поради тоа што не ја пронашле лисицата во даденото време – за помалку од 25 секунди.

Според креаторите на сложувалката „Book an Eye Test“, во просек потребни се една минута и 13 секунди.

Сепак, еден играч успеа да пронајде единствена лисица за само 25 секунди, па ако ја пронајдете за уште помалку време, ќе поставите нов рекорд.

Ако не ја гледате лисицата, погледнете малку лево од илустрацијата. Ако сè уште се мачите да ја пронајдите погледнете го решението: