Дали неверниот сопруг ја заслужува љубовта и простувањето на неговата сопруга? Нивниот брак е пример

Дали на неверниот сопруг треба да му се прости гревот на неверување? Дали неверниот сопруг заслужува прошка од жената на која и ветил дека ќе биде со неа на свадбата до крајот на животот? Бракот на Ребека Дувал и нејзиниот сопруг почна да се распаѓа. Тешко и било да му прости на сопругот бидејќи дознала дека ја изневерил. Четири месеци Роберт имаше афера. Тоа го открила кога нашла пораки на неговиот мобилен телефон.

Кога тоа се случило, Ребека станала христијанка. Таа побарала христијански совет и решила да не оди да се бори за нивниот брак. Еден ден Роберт се разболел од бубрежна инсуфициенција и дознал дека Ребека е совршена сватовничка за трансплантација на бубрег. Но, таа си помисли: „Тој не ја заслужува нежна љубов што можам да му ја дадам како жена“ и затоа реши никогаш да не го стори тоа. Но, неколку месеци подоцна, Бог интервенирал и ја убедил Ребека да му верува и да ја изврши трансплантацијата како што рекол Бог.

Операцијата беше успешна и поради чинот на простување на Ребека и несебичната љубов кон Роберт, Роберт го прифати Исус Христос во своето срце. Оттогаш, нивниот брак е обновен и подлабоко развиен, и двајцата станаа советници на парови и двајцата живеат со Бог во центарот на нивните животи.

„Нека се отстранат од вас секоја горчина и гнев и гнев, викање и хулење, заедно со секое зло! И бидете љубезни еден кон друг, милосрдни, простувајќи си еден на друг, како што ви прости и Бог во Христа“.