ДАЛИ САКАТЕ ДА СТАНЕТЕ МИЛИОНЕР! Британец ја направи измамата на векот, но го фатија! (ВИДЕО)

Чарлс Инграм стана култно име и синоним за измама. Овој Британец успеа да одговори на сите 15 прашања и да освои милион во квизот „Дали сакате да станете милионер“. Пред 18 години, поранешниот војник Чарлс Инграм ја воодушеви јавноста кога успеа да победи на споменатиот квиз со низа точни одговори.

Две години подоцна, во 2003 година, светот без двоумење го следеше случајот „филм“ – Чарлс беше осуден поради мамење во квизот! Квизот бил обврзан да ги плати победничките пари на Инграм во рок од 15 дена, но победникот добил повик дека нема да ги добие парите и дека случајот е предаден во полиција, на што Инграм едноставно одговорил „добро, јас Свесен сум и знам што се случи“.

Продукцијата беше сомнителна што во текот на две ноќи на жешкото столче, Инграм постојано ги менуваше одговорите. Ќе му кажеше на водителот дека мисли дека одговорот е една опција, а потоа одеднаш се предомисли и избираше друг одговор што се покажа како точен.

Во 2001 година, неговата сопруга започна семејно шоу во глобално популарното квиз шоу. Дијана освои 32.000 фунти. Потоа дојде братот на Дијана, Адријан, кој исто така освои иста сума. Следен беше Чарлс и отиде на жешкото седиште. Сепак, сè одеше лошо, во раните фази ги користеше сите три вида помош, помош од публиката, пријателите и 50/50. Тој освои 4.000 фунти, а потоа епизодата заврши и Инграм имаше пауза додека не продолжи снимањето. Кога снимањето продолжило, организаторите забележале сомнителна кашлица која доаѓала од публиката секој пат кога Чарлс ќе дал одговор.

Утврдено е дека сработил шема со професорот Теквен Виток! Додека Чарлс седеше на жешкото столче, Теквен беше во публиката во студиото, кашлајќи ги посочувајќи ги точните одговори. Набргу по завршувањето на квизот, беа собрани доволно докази за да се испрати Инграм на суд, каде што се изјасни за невин. Сепак, сите докази беа против него и судот го прогласи за виновен.

Погледнете како изневерил: