ДАЛИ СЛУШАТЕ ПУКАЊЕ ВО ВИЛИЦАТА КОГА ЌЕ ОТВОРИТЕ УСТА? Еве што е застрашувачката причината за тоа

Утринските главоболки, прекумерниот стрес или напнатост и клик кога ќе ја отворите устата тоа се вообичаени симптоми на состојба која се вика темпоромандибуларно пореметување на вилицата. Најчестите симптоми ТМП се главоболка или болка во вратот. Меѓутоа, потребно е долго време пред пациентот да добие дијагноза.

Проблемите со ТМП можат да се воспостават како: Напнатост во мускулите во вратот

болка кога џвакате или зевате, болка во вилица, вртоглавица

тинитус, горна болка во грбот

Ако забележите некои од овие симптоми, веднаш посетете лекар.