Дали ја перете новата облека пред првото носење? Девојка ни покажа како изгледа водата во која ги испрала новите пантолони. Шок!

Ги миеме рацете откако ќе дојдеме дома или пред оброк, но великодушно пуштаме нова облека во нашите домови и ја облекуваме без претходно перење

Експертите постојано предупредуваат дека целата нова облека што ја купуваме треба да ја испереме пред да ја носиме, бидејќи има којзнае колкава нечистотија, бактерии… Но, на некои работи е тешко да се поверува додека не видите со свои очи.

Една девојка на TikTok објави дека купила панталони, а бидејќи мирисаат чудно, решила веднаш да ги испере. „Купив панталони кои мирисаа чудно, па решив да ги потопам во топла вода“, вели девојката, која потоа ја покажува камерата со панталоните потопени во вода во мијалникот – а водата е страшно нечиста.

Девојката беше многу изненадена, но изгледа дека многумина не. „Еве зошто ја перете облеката пред да ја облечете“, напишал некој, додека неколку луѓе ја прашале дали е сигурна дека е нечистотија, а не боја.

„И јас мислев така, но секогаш ставаа етикета со предупредување дека бојата излегува при миење и мириса ужасно“, одговори таа.

@evekeogh1 I feel sick wtf @prettylittlething #prettylittlething #fml ♬ miles – il uu