Даниел (39) ја реновирал куќата, па нашол ПИСМО во ѕидот и се шокирал од тоа што можело да се случи

Даниел (39) ја реновирал куќата, па нашол ПИСМО во ѕидот и се шокирал: „За малку ќе умрев овде“ Даниел, кој води и компанија за ѕидање, ја пронашол пораката кога ја реновирал оваа куќа. Даниел Бодман (39) од Вилтшир пронашол необично писмо во ѕидот на својата куќа кога ја реновирал. Станува збор за порака од градителот на објектот кој предупредил дека го удрила струја бидејќи случајно допрел две голи жици и за малку ќе умрел.

Во писмото се наведува дека е напишано од господинот Николас Пул. Оваа продавница „Херб Крафт“ ја опреми Ник Пул по час од две фунти. Речиси целата монтирана дограма беше отстранета, исчистена и повторно употребена, така што ова се главните трошоци од мојата плата. Ѕидовите се во пеколна состојба, па Господ знае како ќе биде кога ќе го најдете ова. Додека ја вршев работата, ме удри струја затоа што случајно допрев две голи жици. Николас Пул – се наведува во писмото.

Со оглед на шокантното искуство, градителот напишал порака на задната страна на „Третман со електричен удар“, заедно со слики за тоа како треба да изгледа колото. Даниел, кој води и компанија за ѕидање, ја пронашол пораката кога ја реновирал оваа зграда.

Оваа порака го прави читањето многу интересно, а господинот не насмеа на напишаното таму – истакна тој. Даниел побарал дополнителни информации на Фејсбук, бидејќи го интересирал кој е господинот кој го напишал тоа писмо и каде е сега