Да бидеш сопруга е преголема работа – Весник од 1889 година ги прашал жените кои не биле омажени зошто не се омажиле? Одговорите се урнебесни

Резултатите се покажаа премногу смешни за магазинот да избере само еден победник. Наместо тоа, тие ги објавија своите фаворити и на секој победник му дадоа по пет шилинзи. Прашањето за наградата од викторијанската ера веројатно ќе беше заборавено да не беше работата на д-р Боб Николсон, кој своето откритие го сподели на Твитер.

Во 1889 година, Тит-Бит и понудил награда на жена која не се омажила, што би го далa најдобриот одговор на прашањето „Зошто си сè уште слободна?“. Резултатите се покажаа премногу смешни за магазинот да избере само еден победник. Наместо тоа, тие ги објавија своите фаворити и на секој победник му дадоа по пет шилинзи (денешни 26 долари). Ова беа најдобрите одговори.

„Затоа што не ми е грижа да го одгледувам мојот ѕвер и мислам дека мажот е помалку послушен од куче, помалку нежен од мачка и помалку забавен од мајмун“.

„Да се ​​биде сопруга е премногу работа, сега сум само млекарка. Да сум мажена, би требало да бидам жена, мајка, медицинска сестра, домаќинка, слугинка, шивачка, перална, млекарка и редовна чистачка“.

„Бидејќи има и други занимања во кои часовите се пократки, работата е попријатна, а платата можеби е подобра“. „Бидејќи добар маж е редок, но будали има многу, па јас сум слободна на дваесет и седум години“.

„Затоа што мажите се како колачи со три агли – пријатни за око, но со повнимателна проверка сфаќате дека се шупливи и исправени“. „Бидејќи бракот е како електричен акумулатор, штом се држите за рака, не можете да се откажете од него, без разлика колку боли. И, како кога ќе одлучите да се спуштите на лизгалка, треба да одите до горчливиот крај, без разлика колку дупки и нерамнини има“.

„Затоа што сум како волонтер: секогаш подготвен, но сепак непотребен“.„Од сите живи луѓе, никогаш не сум го видел тоа посебно лице што би можел да го замислам повеќе од кое било друго“.