Двајца железничари скокнале од возот за да му помогнат на животното заглавено во ледениот снег

Овој настан се случил кога двајца железничари во Австрија го чистеле снегот од пругата.

За тоа време не е невообичаено да се најдат животни во близина на железницата, бидејќи таму бараат храна. Ова го отежнува чистењето на патеката.

Овие двајца работници во еден момент забележале животно на пругата кое наеднаш исчезнало. Тие веднаш излегле од возот и почнале да копаат во снегот за да го откопаат животното.

Успешно ја извлекле, а таа потоа среќна истрчала на пат.

Погледнете го овој настан во ова видео: