Двегодишното девојче ја замолчи продавачката и стана хит на Фејсбук

Колку се прекрасни децата покажува и приказната за мајката Бренди Бенер од Јужна Каролина, која јавно го сподели настанот за тоа како нејзината двегодишна ќерка и ја затворила устата на расистичка продавачка. Имено, мајката решила да го награди своето мало девојче што еден месец не носи пелена, па го однела во продавница за да ја избере играчката што ја сака. Малата Софија избрала кукла, а кога со мајка си дошла на благајните следел шок.

Не за девојчето затоа што не знаела за што се работи, туку за мајката која многу добро знаела кон што цели продавачката. Имено, Софија избрала црна кожна кукла, на која продавачката прво ја прашала дали можеби тоа е роденденски подарок за девојка. Мајката на Бренди и објаснила дека тоа не е, туку дека тоа е награда за користење на нокшир.

Но, тогаш продавачката и кажала на девојчето нешто што ја налутило нејзината мајка. Мила, дали си сигурен дека ова е куклата што ја сакаш? Ја праша продавачката. „Да, ве молам“, одговори двегодишното дете. Но, таа не личи на тебе. Имаме многу други кукли кои повеќе личат на тебе – таа беше упорна продавачка, но девојката успеа пред нејзината мајка да каже нешто.

Таа личи на мене. Таа е докторка, а и јас. Јас сум убава девојка и таа е иста. Дали ја гледате нејзината убава коса? А нејзиниот стетоскоп? – рече двегодишното дете.

За среќа, продавачката се откажа и само рече ‘Ах, тоа е убаво’, а ова искуство само ми покажа дека не сме родени со претпоставка дека бојата на кожата е важна – напиша на Фејсбук мајка која го сподели своето искуство и затоа заработи повеќе. од 570 илјади лајкови.