Двегодишно дете играло со мобилниот телефон на мајка му, па нарачало работи во ВРЕДНОСТ од 1.700 долари (ВИДЕО)

Малиот нарачал намештај и работи за дома, а пакети само пристигнувале… Луѓето кои сакаат да купуваат преку интернет знаат колку е забавно да ставаат работи во кпшница, бидејќи за себе можат да си дадат време дали ќе притиснат “купи“ или сепак ќе се откажат од купување. Сепак, советува една мајка, не секогаш е паметна идеја да се наполни кошницата со скапи работи, а потоа тој ист телефон да се даде на двегодишно дете.

Мајка по име Маду Кумар ова го советува од искуство, бидејќи ваква ситуација и се случила токму неа. Секој дена доаѓаа луѓе од пошта и ни носеа работи и намештај. Сопругот во почетокот не ми веруваше дека незнам за што се работи – вели жената. Како што вели, сакала да купи столици, гарнитура и уште некои работи за дома, но не била сигурна дали тоа е добра одлука, па го дала телефонот на својот син да гледа цртани филмови.

Судејќи по работите кои пристигнале – детето одлучило да донесе одлука наместо мајката. Нарачало намештај и работи во вредност од 1.700 долари. Ние се обвинувавме еден со друг, и не верувавме дека ова мало, слатко, насмеано дете може тоа да го направи – рекла мајката и открила дека повеќето од пакетите ги вратиле.

Некои од работите ги задржавме, но неможевме баш се. Мислам дека ова повеќе нема да се повтори, бидејќи ставивме шифри – заклучила таа