Двојката го прекина сообраќајот кога пред нив видоа момче (2) како вози велосипед на автопат

Замислете да возите по преполн автопат и да забележите мало момче кое вози велосипеди пред сообраќајот? Тоа би била прилично вознемирувачка глетка, нели? Токму тоа му се случи на еден пар од Лас Вегас на автопатот Болдер. Никогаш не знаете што ќе видите на автопатот надвор од Лас Вегас. Откако ќе се оддалечите од силните светла на Лас Вегас, нема ништо друго освен отворен простор. Има неколку предградија, но повеќето од нив се пустини.

Тоа не е место каде што ќе наидете на многу мали момчиња на велосипед. Такво нешто се издвојува прилично лесно. Кога го забележале детето, парот не бил сигурен дали треба да им верува на своите сетила. Дали навистина погледнаа што мислат? Тие го споделија своето искуство со новинарите. „Дали е ова мало дете?“ прашал сопругот. „Вклучи ги светлата сега.“ Човекот постојано повторувал „ил многу збунет и шокиран. Не беше најдоброто место за возење велосипед. Малото момче возело најбрзо што можел по фреквентниот автопат.Се наоѓал на страната на патот и возел кон сообраќајот. Каде оди? Дали некој го гледа?

Парот не бил сигурен што да прави бидејќи никогаш не се нашле во таква ситуација. Застанаа покрај патот и ги вклучија светилките. Мажот го зел момчето додека возел покрај нив. Друг возач на Хонда застанал и повикал полиција. Возачот на Хонда го прашал момчето дали живее во близина, а тој кимна со главата. Потоа парот одел од куќа до куќа барајќи ги родителите на момчето. Потоа тропнаа на вратата на Метју Ескриџ. „Ме праша дали знам кому му припаѓа детето. Бев како, се шегуваш?“, рече Метју.

Метју не знаел на кого му припаѓа детето, но се согласил да помогне во пронаоѓањето на родителите. Не морале долго да бараат бидејќи мајката на момчето во шок истрчала по улицата барајќи го својот син. „Штом излегов, ја видов мајка ми како трча по улицата и таа трчаше низ дворот бидејќи виде паркирани автомобили надвор“, рече Метју.

Всушност, мајката била многу испаничена и панично го заобиколила синот. „Госпоѓата држеше велосипед и рече дека нејзиниот син е таму. Тогаш мајка ми се сврте и го виде на мојот пат“, додаде тој. Се испоставило дека момчето возело велосипед и излегло низ вратата која останала отворена. Излегол на автопат и почнал да вози по него. Беше многу страшна ситуација, но сега сите се безбедни.