Девојката барала богат сопруг, а одговорот на богатиот банкар ја шокирал

Девојката барала богат сопруг со кој би сакала да се омажи, но добила одговор од богат банкар кој ја шокирал. За жал, живееме во време во кое љубовта се чини дека не постои. Повеќето од денешните девојки и жени попрво воопшто да не работат и врз основа на нивната убавина и изглед да се „заљубат“ во некој богаташ кој ќе ги финансира доживотно.

Во продолжение ви пренесуваме еден таков пример каде една девојка сосема отворено и без никаков срам побарала богаташ за брак… за нејзина жал, одговорот што го добила од еден богаташ никако не и оди во прилог! Девојката која потпиша со „Miss Handsome“ го објави следното писмо на странски форум:

Ќе бидам целосно искрена. Оваа година наполнив 25 години, многу сум убава, имам стил и добар вкус. Сакам да се омажам за момче кое заработува 500.000 долари годишно или повеќе. Можеби мислите дека сум алчна, но годишниот приход од милион долари во Њујорк значи дека припаѓате само на средната класа. Моето барање не е големо. Има ли некој на форумов што заработува толку?

Дали се сите во брак? Сакав да прашам што треба да направам за да се омажам за толку богата личност? Меѓу оние со кои сум се забавувал, момчето кое најмногу заработувало имало 250.000 долари годишно. А за некој што сака да живее во луксузна станбена област во западен Њујорк, тоа едноставно не е доволно. Затоа, сакам да ги замолам сите богати на форумов да одговорат на некои прашања:

Каде можам да ги запознаам најбогатите ергени? (Ве молиме наведете ги имињата на рестораните, баровите, спортските сали).
Која возрасна група треба да ја таргетирам? Зошто повеќето богати луѓе се со просечен изглед? Запознав неколку девојки кои не беа ниту убави ниту интересни, а сепак богато се венчаа. Како? Како одлучуваш која ќе ти биде девојка, а која жена? Набрзо стигна одговор од богат банкар А еве го одговорот што го добила од богат банкар и сопственик на компанија. Секако, тоа не е она што таа го очекуваше.

Почитувана госпоѓо,
Го прочитав твојот пост со голем интерес. Претпоставувам дека има многу момчиња кои се заинтересирани да одговорат на вашите прашања. Дозволете ми да ја анализирам ситуацијата како професионален инвеститор. Мојот годишен приход е нешто повеќе од 500.000 долари годишно, што ги задоволува вашите барања, па се надевам дека сите веруваат дека не го губам времето овде само така. Од гледна точка на бизнисмен, лоша одлука е да се омажиш за тебе. Одговорот е многу едноставен… Да објаснам!

Оставете сè настрана, она што во суштина се обидувате да го направите е да ја замените „убавината“ за „пари“: лицето А дава убавина, а лицето Б плаќа за она што изгледа фер! Сепак, има еден проблем – вашата убавина ќе избледи, а моите пари нема да исчезнат само така. Факт е дека мојот приход ќе се зголемува од година во година, но не можете да бидете поубави од година во година. Затоа, од гледна точка на економијата, јас давам профит, а вие давате нешто што губи вредност. Ако убавината е сè што треба да дадете, нејзината „вредност“ ќе се намали со текот на времето и може целосно да исчезне.

Според условите што ги имаме на Волстрит, се што тргуваме има своја позиција, таканаречена „трговска позиција“. Во овој случај, тоа е датира со вас. Ако вредноста на она што го тргуваме падне, ќе го продадеме и во никој случај не е добра идеја да го задржиме на долг рок. Истото важи и за бракот што сте го предложиле. Можеби звучи сурово, но мудра е одлука да се продаде или да се даде под закуп сè чија вредност е предмет на амортизација.

Секој кој има 500.000 долари годишно не е будала – можеби ќе излегуваме со вас, но никогаш нема да се омажиме за вас. Би те советувал да заборавиш да се омажиш за богато момче. Патем, би било далеку подобро да си поставите цел сами да се збогатите и да ги заработите тие 500.000 долари. Имате подобри шанси за тоа отколку да најдете богата будала!

Се надевам дека овој одговор ви помогна.
Со почит,
Директорот на ЈП Морган