Девојката ги замолила соседите да и бидат баба и дедо, а потоа…

Децата сакаат многу, но најмногу сакаат да бидат опкружени со семејства кои ќе ги сакаат. Кателин Мартинез имаше прекрасна мајка. Имала и татко кој многу ја сакал. Но, нејзиниот татко беше возач на камион, така што го помина поголемиот дел од годината на пат.

Кетилин немаше браќа и сестри, така што секогаш бараше други деца за да си игра. За време на една таква потрага, наишла на постар пар, нејзини соседи, кои биле многу љубезни со неа. Двојката, Арлин и Бил сакаа да разговараат со неа преку оградата. Првиот пат кога се сретнаа со Алин, на Кетилин и подари јагоди од нејзината градина.

Како што минуваа месеците, Кетлин се зближи со Арлин и Бил. Одеше кај нив секој ден, и еден таков ден ќе тропнеше на нивната врата, ќе седнеше во нивната дневна соба и ќе ги прашаше: „Дали сакате да ми бидете баба и дедо?Арлин и Бил беа многу изненадени од прашањето. Всушност, тие почнаа да плачат. Немаа деца, па мислеа дека никогаш нема да имаат шанса да бидат баба и дедо.

Тогаш Бил доби идеја. Се разбира, не беше можно официјално да се именува Кетилин за нивниот внук. Но, нашол образец за посвојување на Интернет и го испечатил. Тројцата го потпишаа, а Бил го врами и го стави на ѕидот во дневната соба каде што престојуваше повеќе од десет години.

Сето ова време Кетлин беше во многу блиска врска со нејзините баба и дедо. Тие сакаа да слушаат како таа оди на училиште, какви хоби има и што сака да прави кога ќе заврши училиште. Арлин би и помогнала на Кетилин со разни проекти како шиење или сликање.

Бил ја научи како да вози автомобил. Кога завршила средно училиште, Кетилин им рекла дека не знае дали ќе оди на колеџ, бидејќи е многу скапо. Но, Бил и Арлен ја охрабриле да се обиде да се запише, и кога била примена, откриле дека штеделе скоро 10 години само за нејзиниот колеџ. Но, пред да замине на колеџ, Кетилин сакаше да знае зошто Бил и Арлен никогаш немале деца. Потоа, таа ја откри нивната тајна.

И двајцата потекнуваа од проблематични семејства и беа многу сиромашни. Арлин имаше проблем со алкохолот, и кога се отрезни и се врати на вистинскиот пат, беше предоцна за децата. Кетилин потоа отишла на колеџ, а Бил и Арлин цело време и помагале. Во 2013 година, Бил се јави кај Кетилин за да и каже дека Арлен починала.

За време на погребот, Бил рече дека најголемата радост на Арлин во животот била воспитувањето на нивната внука, Кејти. Кетилин не знаеше дека тоа значи толку многу за Бил и Арлин што тие беа дел од нејзиниот живот. Нивното заедништво пополнило големи празнини во нивните срца, иако не биле крвно поврзани.