Девојката и испратила подарок на „Мама во рајот“, поради што поштата направила нешто неочекувано

Децата имаат невиност која е едноставно заразна, а четиригодишната Бела Греам не е исклучок од тоа правило. Младата девојка живее со нејзината баба Лора Фишер, но две години пред животот целосно и се променил кога нејзината мајка ненадејно починала поради болест. Оттогаш, за неа целосно се грижи нејзината баба која се труди да ги зачува спомените на нејзината ќерка за внуката засекогаш да ја памети. Но, Бела често размислува за нејзината мајка…

Како што се приближуваше роденденот на мајката на Бела, таа посака да и испрати роденденска торта во рајот. Лора знаеше дека мора да направи нешто за да ја усреќи Бела, па ги презеде работите во свои раце. Младата баба контактирала со блиската пошта и ѝ ја објаснила ситуацијата на Бела. Бела била многу вознемирена бидејќи се плашела мајка и да не добие роденденска торта.

Но, вработените во поштата рекоа дека ќе направат се што можат. Бабата знаела дека се согласиле да им помогнат, но никогаш не помислила дека можат да направат нешто навистина посебно за нејзината внука. Бабата, која беше и слаткар, и кажа на Бела за новиот план. Таа ќе направи торта за нејзината мајка и ќе ја испрати по пошта во рајот. Заедно ја испечија тортата. Кога тортата беше готова, ја ставиле во кутија и ја однеле во пошта.

Кога пристигнале, персоналот веднаш ги препознал бидејќи бабата претходно го најавила нивното доаѓање. Вработените отвориле специјален пулт чија цел била да доставува пакети во рајот и многу внимателно ја примиле тортата и ја подготвиле за испорака, уверувајќи ја Бела дека ќе пристигне навреме за роденденот на нејзината мајка. Бела беше пресреќна. Сега нејзината мајка ќе има роденденска торта за да може да го прослави роденденот. Желбата на Бела и се исполни, а сигурни сме дека нејзината мајка и се смешка на ќерката и на остатокот од семејството.

Бил е пресреќна што има таква прекрасна баба која се обидува да ја одржи врската со нејзината мајка.