Девојчето му покажа на кучето нови трикови со хулахопот, а неговата реакција е смешна

Кучињата се паметни животни. Можат да се научат како да се грижат за предметите, а во исто време и како да им помагаат на луѓето. Поговорката дека старо куче не може да се научи на нови трикови не важи за ова мало девојче и нејзиното крзнено пријателче. Особено кога станува збор за хулахоп. Затоа ова преслатко девојче од Сиера се надева дека нејзиното куче Баки може да научи како да го врти хулахопот околу себе.

Таа ја усовршила техниката и сега сака да ја научи својата најдобра пријателка да го прави истото. Со многу охрабрување, Сиера зеде два хулахопи и му стави една околу вратот на Баки. Она што се случи потоа беше премногу слатко за да се каже со зборови. Њуфаундленд расите како Баки се совршени за семејства. Овие кучиња се интелигентни и полни со љубов, исто така се многу среќни кога им се дава задача како што е грижата за малите.

Иако можат многу да пораснат и да се здебелат како возрасни, тие се драги животни, менталната стимулација и вежбањето им се важни. Едно такво куче беше чуварот по име Нана во претставата Петар Пан од 1904 година. Нивната нежност и духовитост се совршени за дом полн со деца како Сиерин. Ова значи и дека Баки е неверојатно толерантен кон својата учителка Сиера, која е решена да го научи на нови трикови.

Сиера ја стави макарата околу вратот очекувајќи да ја заврти. Кога Баки ја извади макарата, Сиера не го изгуби трпението. Наместо тоа, таа реши со пример да покаже што треба да се направи. Таа го зеде својот хулахоп и го заврти.

Потоа го погледна Баки, го охрабри со неколку зборови и ја прекина лекцијата за да му покаже дека го сака. Јасно е дека ова дуо е многу блиско. Иако Баки можеби никогаш нема да може да го заврти хулахопот околу себе, неговата пријателка Сиера никогаш нема да се откаже од него. Тие се навистина убави.