Девојката поради лицето одбила да оди на матура, но пријателите и приредиле изненадување за животот

Девојката одбила да оди на матура поради нејзиното лице кое било уништено од пожар, но пријателите и приредиле изненадување за животот. Решиле матурата да и ја донесат дома. Корин Бахнер (15) седела покрај огнот со пријателите кога еден од нив фрлил бензин врз огнот. Ова довело до експлозија, а Корин и уште неколку тинејџери се здобиле со тешки изгореници. Ова се случило во 2018 годинина.

Лицето, рацете и вратот и биле изгорени и ја фатила паника пред да дојде помошта на Хота. Корин се здобила со изгореници од трет степен, кои зафатиле повеќе од 90% од нејзиното лице. Таа била во болница речиси две недели, се бори за живот и во иднина ќе мора да оди на голем број дополнителни операции. Корин беше популарна навивачка и имаше многу пријатели во Glendale East School во Илиноис. Но, со главата завиткана во завои, Корин одлучи дека нема да има матура за неа. Таа беше пуштена од болница само еден ден пред матурската вечер.

Корин не сакаше да оди на матура делумно затоа што беше изложена на ризик да добие инфекција, но и затоа што се чувствуваше непријатно поради завојот на лицето. Беше многу тажна бидејќи матурата е најголемиот настан во средното училиште и за тоа се зборува со месеци. Со тага во нејзиниот глас, Корин мораше да му каже на својот придружник Џонатан Ајали дека нема да оди со него на матурската вечер. Мораше да си најде некој друг. Корин им кажала на своите пријатели дека таа вечер ќе остане дома. Се обидела да мисли на поубави работи, како што е да стане медицинска сестра и да работи на одделот за изгореници.

Таа сакаше да им помогне на луѓето кои минуваат низ истата ситуација. Неколку часа пред матурата, некој тропнал на вратата. Тоа беше Џонатан и неколку нејзини пријатели. Таа прво помислила дека застанале да се фотографираат, но имаа уште едно изненадување за неа. Тие поставија осветлување во нејзиниот подрум и го украсија целиот простор, а изгледаше како сала за бал. Ако Корин не можеше да оди на матура, ќе дојдеше матурата кај неа. Овие се навистина прекрасни пријатели.

Прво се сликаа, а потоа танцуваа во украсениот подрум. Нејзината мајка вели дека Корин била навистина среќна. Сигурна е дека под тие свиоци има насмевка и неколку солзи радосници.

Овој прекрасен гест погледнете го во видеото подолу.