Девојка раскажува зошто го изневерува својот сопруг иако го сака најмногу на свет, така си го спасив бракот

Девојката која има сопруг ни раскажува за нашиот портал. Таа вели дека го сака, но сепак го изневерува а открива и зошто. Јас сум од оние среќните кои се омажени со сродна душа. Кога го видов прв пат Најги сфатив што значи љубов на прв поглед. Се венчавме, бев лудо заљубена и се уште сум.

Сите тајни ги делам со него, сите мрачни мисли, а порано ги голтав во себе. Неодамна сретнав маж додека го шетав кучето.

Едноставно се зближивме, разговорот ни тргна, а тогаш се запрашав дали ми се допаѓа, а одговорот беше не бидејќи физички не ме привлече. Сепак, бев среќна кога ќе налетаме случајно еден на друг, беше незадоволен со себе и врската, како и светот.

Една вечер се задржавме подолго. Во тој период обично бев дома, но останав со него и чашка алкохол, се смеевме и забавувавме. Ме праша дали сум мажена и сфатив што правам, но мислев на него наредните денови.

Мислев на него, одев на местата каде можам да го сретнам, дури и додека спијав со мојот сопруг мислев на него. Се палшев од самата себеси.

Тогаш сфатив, мене ми фали комуникација во бракот. Секако, она што нема да го најдеме кај еден го бараме во друг и кога ќе го добиеме стануваме други луѓе. Фалеше многу малку. На крајот бев храбра и му признав на сопругот се. Така си го спасив бракот.