Девојка родена со срце надвор од градите е вистински борец и инспирација

Девојка родена со срце надвор од градите ги инспирира луѓето ширум светот со нејзиниот став „никогаш не се откажувај“. 11-годишната Вирсавија Борун-Гончарова продолжува да им пркоси на медицинските извештаи и го живее својот најдобар живот со семејството на Флорида. Нејзиниот живот не бил лесен бидејќи е родена со многу ретка состојба во која нејзините ребра и стомачни мускули не го штитат нејзиното срце. Мајката на Вирсавија, Дари, вели дека лекарите и рекле додека била бремена дека нејзината неродена ќерка нема да преживее и најверојатно ќе умре за време на бременоста или породувањето.

Но, Дари повеќе од се ја сакаше својата неродена ќерка и реши да ја роди. Денес оваа девојка ужива во својот живот и ги прави сите активности кои би ги направиле сите нејзини врсници. „Таа е навистина чудо и ја сакам таква каква што е. Таа е апсолутно уникатна. Таа е една во милион“. Според медицинската наука, состојбата од која страда Вирсавија е пенталогијата на Кантрел, која влијае на само 1 од милион живородени деца и не предизвикува болка на девојчето за време на нејзините секојдневни активности.

Иако нејзината состојба на срцето не ја спречува да прави нормални работи, таа мора да биде многу внимателна да не ги повреди градите бидејќи тоа може да биде многу опасно за нејзиното срце кое е целосно изложено под површината на кожата. Носете капак на градите за да го заштитите вашиот витален орган од оштетување. Покрај срцето надвор од градниот кош, девојчето има дупка во срцето каде треба да се спојат деловите на вентрикуларниот септум. Таа има поминато многу време во болница поради нејзината состојба и понекогаш ѝ треба резервоар за кислород кога нивото на кислород ѝ паѓа.

Секогаш жива и енергична девојка каква што е, Вирсавија вели дека знае дека нејзината состојба носи реални ризици, но не дозволува тоа да ја спречи да води нормален живот. Таа рече: „Понекогаш може да биде тешко кога моите нивоа на кислород се ниски и се чувствувам вртоглавица. Но, сакам да бидам активен и да пеам и танцувам со моите пријатели“. На крајот, Вирсавија вели дека добива многу пораки од следбениците на нејзиниот Инстаграм кои го документираат нејзиниот живот за да ги инспирира другите.

Вирсавија е инспирација за целиот свет бидејќи својот најдобар живот го живее во многу опасни услови. На сите нè остава една инспиративна порака: „Моето срце е поинакво, но ме прави целосно единствена и го сакам“.