Девојчето им кажало на згрижувачите дека „само сака семејство“ – погледнете го прекрасниот момент кога ја посвоиле

Родителите на Џесика Френк ги посвојувале нивните деца, па знаела колку болка чувствуваат сираците и колку сакаат да бидат дел од семејство. Така и таа сакаше да посвои дете. Но, нејзиниот сопруг Еремија малку се двоумеше бидејќи вакво нешто целосно ќе им го промени животот, а тие веќе добија син „Јас и мојот сопруг не се договоривме за посвојување веќе неколку години. Сакав да посвојам, но мојот сопруг не беше подготвен за промена и неговата состојба тогаш беше совршено добра“, напиша таа во објавата за Love What Matters.

Но, сето тоа се променило кога ја запознал Шајли, убава девојка која ја посвоиле. „Jа посвоија Шајли. Ние сме семејство кое сака планинарење, па еден викенд моите родители беа на планинарење со моите браќа и Шајли. Ја запознав Шајли пред овој пат, но мојот сопруг не. Ова беше прв пат да се видат“, објасни Џесика, „По тоа патување отидовме на ручек во ресторан и за тоа време мојот сопруг почна да разговара со неа. Таа спомна дека само сака некој да ја посвои“.

Во тој момент, Шајли го стопи срцето на Еремија. „Тоа може да се случи. Таа вечер мојот сопруг ми рече дека мисли дека е време да започне да оди на курс за лиценцирани посвоители. Тоа беше во март 2016 година. До декември 2016 година, ја преселивме Шајли во нашата куќа со намера да ја посвоиме“, рече Џесика, „Таа не знаеше дека сакаме да ја посвоиме, но знаеше дека моите родители повеќе не ја згрижуваат. Таа се пресели кај нас“.

Но, Шајли немаше поим дека сакаат да ја посвојат и да ја направат постојан член на нивното семејство, па моментот на објавување на веста беше многу посебен. „Кога добивме одобрение за посвојување и кога бевме многу блиску до завршување на процесот, ги однесовме Шајли и мојот син Скајлер на сладолед. Потоа им ја соопштивме веста која беше проследена со многу солзи – радосни солзи“, изјави Џесика. „Кога конечно го дознавме официјалниот датум на посвојување, си ветивме дека нема да им кажеме на децата. Тоа ќе биде најголемото изненадување.

7.11.2017 се разбудивме во 6 часот наутро, ги одведовме децата на училиште до 7:45 и се преправавме дека тоа е само уште еден обичен ден“, објасни Џесика, „Мојот сопруг и јас останавме дома, се подготвивме и ги собравме децата од училиште околу два. часа пред официјалното усвојување. Бев многу нервозна кога требаше да им ја кажам радосната вест. Се плашев дека нема да ја добијам реакцијата на која се надевав. Ја вклучив камерата и грижите ми избегаа“.

Ова прекрасно девојче било толку среќно што почнало да плаче. Нејзината најголема желба штотуку и се исполни. „Нејзината реакција беше повеќе отколку што можевме да се надеваме. За дете кое со години се моли за посвојување, ова беше клучен момент“, рече Џесика. Ние сме нејзино семејство засекогаш и не можеме да бидеме посреќни со нас“.

Земете шамиче и погледнете ја реакцијата на Шајлин на прекрасната вест за посвојувањето.