Девојчето не може да преживее без нејзината цевка која и помага да се исхранува. Кога сакала да заплива во езерото доживеала нешто незаборавно!

Лорен Косгроув од Шкотска е родена со ретка болест. Поголемиот дел од животот го поминала во болница и била поврзана со цевка која ја одржувала во живот. Таа е родена во 27-та недела од бременоста на нејзината мајка. На почетокот на животот и беше дадена многу љубов и нежност да издржи. Набргу потоа и била дијагностицирана болест која ја ослабувала. Нејзината болест се манифестирала преку недостаток на еден дел од цревата.

Нејзиното тело не можело нормално да ја вари храната, па ја хранеле со туба – 24 часа на ден, 7 дена во неделата. Таа беше подложена на многу операции и третмани. Лорен уште од рана возраст била фасцинирана од сирените. Најмногу сакала да чита книги и приказни за нив. Еден ден, болничкиот персонал организираше патување до аквариумот. Лорен таму го доживеа најголемото изненадување во животот.

Родителите и купиле костим за сирена, а кога се нурнала во езерото видела сцена од бајка. Вистинска сирена отпловила кон неа, а кога се насукале на брегот, станале пријатели. Таа дури доби и посебен подарок од сирената, а за што станува збор погледнете во продолжение…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: