Девојчето првпат во животот ги слушнало птиците како пеат, нејзината реакција била неодолива

Арчи и неговата сопруга сакале да ја однесат својата ќерка во природа за да уживаат во неа. Додека биле во нивната природна прошетка, нивното девојче за прв пат ги слушнало птиците како пеат, а нејзината реакција била премногу слатка. Тато го носеше бебето Алиса на рамениците додека шетаа низ паркот на природата.

Алис има само пет месеци и тоа беше нејзината прва прошетка во природа. Таа седеше доволно високо за да ги види сите животни. Имаше многу животни што Алиса можеше да ги види. Но, она што најмногу ја погоди е прекрасниот звук што го слушна. На нејзиното лице се гледа колку е возбудена.

Птиците беа насекаде. Не можеа лесно да се видат, но многу добро се слушаа. Тие пееја, создавајќи вистинска симфонија. Тие звучеа како музика и Алиса беше заинтригирана. Таа била толку изненадена од звукот што се обидела да погледне наоколу за да види од каде доаѓа.

Можеби не можеше да разбере кое животно го испушта тој звук, но дефинитивно и беше прекрасно. Нејзината реакција беше премногу слатка па мама мораше да ја снима. Алиса се насмеа и гушкаше од радост. Таа се насмеа додека ја вртеше главата кон звукот. Беше апсолутно прекрасно да ја видам.