Девојчето се враќало од училиште кога непозната жена ја фатила за рака, а потоа се појавил автомобил

Безбедноста на заедницата е клучот за одржување на целото соседство безбедно. Многу е важно да следиме што се случува околу нас за да можеме да спречиме нешто сомнително да се случи и на крајот да пријавиме во полиција која може да реагира.

Странец ги презел работите во свои раце кога забележала дека нешто необично се случува спроти неа. Во овој инцидент учествувале жена и Ејми Мартинез (12).

Ејми наводно се враќала од училиште кога непозната жена ја фатила за рака и ја одвела во друга насока. Ејми вели дека во тој момент мислела дека никогаш повеќе нема да го види своето семејство.

Странецот кој на крајот ја спасил ја видел како се бори и се обидува да избега. Потоа го запрела автомобилот во нејзина близина и го спуштила прозорецот.

Почнала да и вика на жената која брзо ја пуштила Ејми и побегнала. Ејми потоа дошла до нејзиниот автомобил и непознатиот ја одвел до нејзината тетка.

Погледнете го ова видео и дознајте ја целата приказна: