Девојчето ја молело мајка си да влезе во базенот, но нејзината реакција била трагично тажна

Додека останала покрај базенот и уживала, Џен Флинт забележала нешто што длабоко ја потресе. Таа беше толку потресена што мораше да го сподели настанот на Фејсбук, а објавата собра над 150.000 споделувања. Во објавата Џен ја пофали својата мајка со зборовите: „Додека бев на базен видов млада мајка и нејзината ќерка како влегуваат во базенот во прекрасни, соодветни костими за капење. Мама, која имаше совршено врзана коса, првите неколку минути зборуваше гласно на мобилен додека нејзината ќерка стоеше и ја чекаше да влезе во базите. Мама го заврши разговорот и на пешкирот нанесе играчки и крема за сончање.

Откако го пронашла вистинскиот агол и соодветното осветлување, мама го извадила стативот и направила неколку селфи со својата ќерка. Малена побара да влезе во базенот. Мама и рекла да почека, а потоа ја ставила ќерката пред базенот, а таа отишла до базенот и излегла од базенот. Малата широко се насмеа и рече „птица“ како да го направила тоа милион пати. Мама потоа и кажа дека може да игра. Малиот влезе и пливаше неколку минути. Мама се јавила на другарка на телефон и започнала нов разговор додека малечката учтиво неколку пати прашала „Мамо, те молам дојди со мене до водата“.

Мама ја игнорираше. „Мамо, дојди играј со мене“, праша уште четири пати. Мама ја погледна, но не и го испушти мобилниот телефон. По 10 минути мајката го заврши повикот, го зеде кремот за сончање што не беше ни отворен, играчките што не ја допираа водата, нејзината ќерка, а потоа ги напушти базите. Седев и размислував што сум видел. Претпоставувам дека фотографиите што таа ги направи се совршено подредени и објавени со пораки како „Базен со моето малечко! # незаборавна асоцијација ‘.

На друго место, некоја мајка е дома со своите деца. Куќата е во неред од играта, косата ѝ е разбушавена, а облеката валкана со мармалад. Ќе биде уморна затоа што готвела, негувала, чистела и си играла со децата. Ќе ја погледне таа фотографија и ќе се спореди со таа совршена мајка на базен. Непријателот ќе ѝ шепне на уво „не си доволно добра… не личиш на мама на базен… немаш пари за скапи костими за капење и немаш време за спомени какви што ќе има таа“. и младата мама ќе верува во такво нешто.

Ќе се чувствува како неуспех. Ух, таа никогаш нема да знае дека времето што го поминала тој ден со своите деца е многу поскапоцено во Божјите очи и во очите на нејзините деца од она што го поминала „совршената мајка“ во базенот.

Она што го гледаме на социјалните мрежи не е секогаш реалност. Понекогаш и често е целосно наместен. Планирано е, измислено и фалсификувано. Понекогаш гледаме вистински фотографии од одмори и убави домови и убаво средена коса но само за МОМЕНТ. Тоа е еден момент од одличен ден кој е наш, исполнет со работа, чистење и неред… Мајки, не се споредувајте. Во право си! Одлични сте и најдобриот дел е што сте автентични! Вашата валкана маица, валкана куќа и здрави деца се реални и доказ дека добро ја вршите работата!“