Девојчето (9) неутешно плачело кога го добило сведителството со двojkи, а потоа тато решил да ги земе работите во свои раце

Нејзиниот татко Шејн Џексон бил трогнат кога ја видел Софи како плаче и решил да направи свое сведителство. Ништо не можеше да ја утеши расплаканата аутистична девојка, а потоа тато ги презеде работите во свои раце. Да се ​​биде родител е напорна работа и секој родител сака неговото потомство да го има најдоброто детство – што понекогаш не е најлесната работа.

Деветгодишната Софи Џексон од Тасманија неутешно плачела кога го добила сведителството во кое и биле сите двојки. Имено, на Софи ѝ бил дијагностициран аутизам на три години, а и покрај тоа таа оди во редовно училиште, со домашна настава три пати неделно. Нејзиниот татко Шејн Џексон бил трогнат кога ја видел Софи како плаче и решил да направи свое сведителство

„Таа работеше многу напорно и навистина можеме да видиме колку се подобри. Кога го видела свидетелството била навистина тажна бидејќи мислела дека годинава ќе добие подобри оценки. Гледаме дека се трудела и не ни е важно што пишува во потврдата “, вели таткото.

За да ја расположи Софи, Шејн го напиша своето сведителство – и дава петки за најдобрата ќерка, за љубовта кон кучињата, за цртање роботи и за нејзината имагинација.

Таткото рекол дека сите овие детали ја прават Софи уникатна – и изгледа дека е воодушевена од идејата на нејзиниот татко. Откако ја објави целата приказна на Твитер, таткото доби многу пофалби и им покажа на другите родители со истиот проблем дека не се сами.

Оваа статија првпат е објавена на 10 февруари 2019 година.