Девојче излегло од ресторанот и му дало ручек на бездомникот кој бил на улицата

Девојчето јадело со својот татко кога на улица забележало бездомник.

Таа го прашала својот татко дали може да му однесе ручек на сиромашниот човек затоа што претпоставувала дека е гладен.

Татко и без размислување се согласил со нејзината идеја.

Прекрасно е да се види како децата знаат што да прават уште од мали нозе.