Девојче кое било родено без бутна коска ги направило првите чекори

Девојче родено без бутната коска ги изненадило родителите откако ги направила првите чекори. Кога Џенифер и Мет Хејс за прв пат ја видоа фотографијата на Ава, веднаш се заљубија во неа. Решиле да ја посвојат што е можно поскоро. Ава е родена во Кина и била дадена на посвојување во Америка бидејќи нејзините биолошки родители сметале дека тоа е единственото место каде што може да ја добие потребната медицинска помош. Сега, нешто повеќе од две години подоцна, таа збриша сè од нејзините нозе со своите достигнувања.

Имала долга листа на дијагнози кои го зафатиле нејзиниот ‘рбет, внатрешните органи и зглобовите. Таа е родена без десна бутна коска. Кога лекарите првпат почнаа да ја лекуваат, не беа сигурни дали таа ќе може да победи барем една од тие дијагнози. Но, кога се роди нејзиниот помал брат Харви, Ава стана поотворена. Тие навистина се зближија, а Харви почна да ја инспирира Ава да истражува што може да направи.

Како што Харви напредуваше и успеваше во разни работи, така и Ава се трудеше да го стори истото. Уште од раѓањето на Харви, Ава научи да седи, да лази, па дури и да станува во нејзиниот шетач. Семејството се чувствува пресреќно секој пат кога Ава ќе научи нешто ново.

Но, неодамна таа целосно исфрли се од нејзината нога кога ги направи првите чекори. Со таков одлучен став којзнае што ја чека во иднина. Браво, Ава.