Девојче (2 години) падна во базенот и почна да се дави, додека нејзината сестра (3 години)ја спаси (ВИДЕО)

Девојката ја виде сестра си (2) како се дави во базен Таткото на девојчето ги предупредува родителите да не го прават тоа што тој го направил непосредно пред неговата ќерка да падне во базен. Драматична спасувачка сцена во која актерите беа две девојчиња, беше видена претходните денови во Тајланд. Додека таткото ја чистел куќата, две ќерки на две и три години си играле во дворот, недалеку од базенот.

Во еден момент, помладата сестра на Канинг Кануенгнит, одејќи по работ на базенот, изгубила рамнотежа и паднала во водата. Таткото не го видел тој детаљ бидејќи бил свртен со грб и бил занесен во работата за чистење на дворот. За среќа покрај базенот била и една година постарата Кана Кануенгнит, која гледајќи дека сестра и паднала во вода, плачела и истрчала кај татко си. Мажот со брзина на светлината влетал во базенот и сам ја извлекол ќерката од водата, како и на голема радост на девојката која со предупредување и го спасила животот на сестра си.

Девојчето за среќа не е повредено. ниту пак и била потребна лекарска помош откако паднала во базен. Чистев во близина на базенот, а жена ми беше дома и готвеше ручек. Не планиравме никакви активности во базенот, па не разбрав што се случува. Кога се свртив, мојата помала ќерка паднала во водата. За среќа, го имам мојот мал херој, мојата постара ќерка, која и го спаси животот на својата сестра – изјави 29-годишниот маж од британски Сан.

Видеото кое го снимила безбедносна камера брзо го обиколи светот.

Видеото го објави дотичниот, таткото на девојчето, со цел да ги предупреди другите родители да не ги тргаат очите од децата кога се на отворено, особено ако од некаде демне потенцијална опасност за која не се ни свесни.