Дедото го пронашол писмото по смртта на сопругата, се скршил кога го прочитал

Дедо Тони Трапани пронашол писмо по смртта на неговата сопруга што го скршило кога го прочитал. Меѓу другото, не го ни напишала неговата сопруга. Тони Трапани имаше релативно убав и исполнет живот, но имаше нешто што секогаш му недостасуваше. Тој и неговата покојна сопруга не можеле да имаат деца бидејќи била неплодна.

Долго време се обидуваа да добијат дете, но за жал тоа не беше можно. Тој бил шокиран од она што го нашол по нејзината смрт. По смртта на неговата сакана сопруга, постариот маж ја исчистил куќата и и ги подготвил работите. Одеднаш, сосема случајно, пронашол скриено писмо во кое била напишана 1959 година, а примачот требало да биде тој, пишува Лајк .

Во писмото пишувало нешто што му го променило животот
Меѓутоа, тој никогаш не го добил тоа писмо, а кога го прочитал текстот сфатил зошто. Внатре имаше нешто што му го промени животот. Писмото го напишала бившата партнерка на Тони, со која повеќе не разговарале по раскинувањето. Му напишала дека често помислува на него и дека има информации кои би можеле да го изненадат.

Таа му открила дека има 5-годишен син и дека се надева дека може да и прости и да дојде да го запознае неговото дете. Му напишала дека нивниот син често прашувал каде е татко му, но таа веќе не можела да му одговори. Решил да го најде својот син за кој не ни знаел дека постои цел живот

Срцето на Тони се скрши. Знаел дека неговата покојна сопруга не сака да му го покаже ова писмо бидејќи веројатно се плашела дека таа ќе остане без него и дека Тони ќе се врати кај бившата. Решил да го најде својот син за кој не ни знаел дека постои цел живот. Неговата поранешна партнерка го напишала името на нејзиниот син, па го зел тоа име и го додал нејзиното презиме и го пронашол Семјуел Дуан Чајлдрес, 63-годишен маж кој исто така не знаел ништо за својот татко.

Нивната средба беше многу емотивна. Почнаа интензивно да се дружат за да го надополнат времето и што подобро да се запознаат. Меѓутоа, тогаш дознале уште една информација која ги шокирала. За да се уверат дека навистина се татко и син, Тони и Семјуел направиле ДНК тест кој требало да го потврди тоа. Меѓутоа, тестот го потврди спротивното.

Тони не бил татко на Семјуел. Ниту поранешната партнерка на Тони не знаела дека тој не е татко на Самуел. Сепак, мажите избраа да ги игнорираат резултатите од тестот и да се однесуваат како навистина да се татко и син.